SeneCura SeniorCentrum Šanov

Splněné přání klientů SeniorCentra Šanov

Když přijdou mezi obyvatele našeho SeniorCentra Šanov noví klienti, lidé v seniorském věku, je pro ně zpravidla obtížné zapojit se aktivně do života v domově a seznámit se s novými přáteli a spolubydlícími. Někdy to však může být i jinak. Krásným příkladem, že se přátelství uzavírají v každém věku,  je setkání pana doc.  MUDr. Miroslava Černocha CSc. s paní Hanou Orlíkovou. Jsou okamžiky, kdy tato dvojice sedí na lavičce u našeho rybníka s úsměvy na tvářích, nebo se spolu posadí k odpolední kávě.

Ve chvílích, kdy jsme si s klienty povídali o tom, co by jim udělalo radost v rámci splněného ročního přání se tato dvojice rozhodla  pro návštěvu bazénu v Hrušovanech nad Jevišovkou a pro následnou kávu a zákusek v místní restauraci.

To, co jsme nečekali, byla skutečná radost ve tvářích i dojetí z pobytu ve vodě.  Paní lázeňská nám zapojila i masážní trysky a užili jsme si tak i prvku vodoléčby. Posezení u kávy a zákusku bylo správnou tečkou za dopoledním programem. Oba klienti děkovali svému doprovodu a zazněla i tichá prosba: „Doufáme, že to není naposledy“.  Když jsme o průběhu návštěvy bazénu informovali pana ředitele,  ihned reagoval slovy: „Plnit přání klientů a naplnit jim aktivní prožití života je pro nás  samozřejmostí.“

Děkujeme a těšíme se na další splněná přání.

 Další článek