SeneCura SeniorCentrum Šanov

Svatomartinská ochutnávka vína v SeniorCentru Šanov

Dobré ráno, je 11. listopadu, kdopak ví, co je dnes za den, co se dnes slaví, čím je dnešní den mimořádný? Ptala se aktivizační kolegyně paní Ing. Dagmar Entlerová hned po snídani klientů našeho domova v Šanově. Nás dnes nenachytáte, odpovídali obyvatelé červené budovy téměř sborově. My moc dobře víme, že je dnes ochutnávka Svatomartinských vín. To se přidal kolega paní Dáši Petr a představil vína a společně rozvinuli debatu, čím vším je dnešní den mimořádný. „A ta husa nakonec bude?“ ptal se se smíchem další klient pan Jobánek.  Ano bude. Ale vše popořadě. Krájení sýrů, zdobení talířků s nezbytnou přílohou k ochutnávce proběhlo rychle, pak už představení vín a jejich koštování – ochutnávání. Mezi víny vítězila odrůda Muškát. Povídali jsme si o tom, co vše k dnešnímu dni patří,  velká téměř odborná debata se rozvinula na téma jaký knedlík má být tou nejlepší přílohou.  A když zvítězil knedlík houskový, následovala další debata o tom, jak tento knedlík správně připravit.

Ve žluté budově probíhala ochutnávka pod vedením kolegyň Aničky a Milušky. Ty se podělily o zážitek: „To Rosé je jako jarní vánek, to by se dalo pít k  snídani, obědu i večeři.“ s úsměvem dodávalo osazenstvo stolu u dveří, konkrétně dámy paní Novotná, Nováková,  Brychtová , Pelánová a pan Doležal.

Opět jeden den, jedno dopoledne, co umí „utéct jako voda“.  Teď už nás čeká jen ta husa se zelím a knedlíkem (houskovým), jako závěr pondělního půldne. A to nás čeká ještě odpolední posezení u kávy mezi  přáteli. Jak to bývá tam, kde se cítí lidé doma.

 Další článek