SeneCura SeniorCentrum Šanov

Roční přání dělají radost všem nejenom v SeniorCentru Šanov

Mohlo by se zdát, že splněním ročního přání činíme radost pouze našim klientů. Nicméně pro klíčové pracovníky, aktivizační tým, sociální pracovnice domova i ostatní je to zvláštní moment okamžité pozitivní odezvy a radosti. Najednou nejsme ti,  jež pomáhají klientovi s hygienou a stravou, ale ti , kteří vnímají konkrétního člověka.  A to je velký rozdíl. A v neposlední řadě je to zpravidla také dárek pro blízké našeho klienta. A to buď jako informace nebo přímý zážitek.

Takto se pracuje s „ročními přáními“ v domovech SeneCura, tedy samozřejmě i u nás v SeniorCentru Šanov.

Naši klienti – pánové Petr Němec a pan Ing. Bedřich Karásek mají rádi pamlsky, sladkosti a drobné pochutiny, jež jsou normálně podávány, pokud se něco slaví. Proto jsme oběma předali krásný dárkový koš plný těchto maličkostí. Vždyť i podle konceptu bazální stimulace potěšit, uspokojit a podnítit smysly člověka, je tou správnou cestou v péči o seniory.

Další obyvatelku šanovského domova paní Ludmilu „Cecilku“  Novotnou  jsme doprovodili na setkání se synem, rodinou a kamarádkou v jejich rodinném hotelu ve Znojmě. Setkání v krásné atmosféře,  s příjemným povídáním a výborným menu.

Paní Miluše Kseničová, pan Zdeněk Jobánek a paní Nováková si přáli navštívit nějaký hezký koncert a posedět si v hezké restauraci. Tak se stalo, že se ocitli na úžasném vystoupení bratří Ebenů ve znojemském divadle.

U nás v SeniorCentru Šanov máme přání, aby náš domov byl širší rodinou pro klienty. Místem kde lze najít přátele, místem setkávání pro rodiny našich klientů. A v neposlední ředě i místem naplnění pro zaměstnance.

 

 

 Další článek