SeneCura SeniorCentrum Šanov

Taneční vystoupení ZUŠ v SeniorCentru Šanov je již předvánoční tradicí

Každoročně v tomto období přivítáme děti a mládež se ZUŠ v Hrušovanech nad Jevišovkou, jejich umělecká vystoupení nás vždy pobaví, potěší a nadchnou. Ředitel této školy pan Jaroslav Pikner našim klientům představuje jednotlivá, tentokráte taneční vystoupení, se svým osobitým laskavým a lehce humorným způsobem. Nás všechny, zaměstnance i klienty domova potěší, že se mladí lidé i dnes zajímají o pohyb, tanec a jak řekl pan ředitel, také se účastní různých soutěží.

Místnost jídelny v červené budově se na toto odpoledne změnila na malý sál s pódiem, kde se střídaly děti a mládež s různými vystoupeními na různá téma. Zaujalo nás například vystoupení, kde mladá dívka vyjádřila tancem a pohybem, jak si jako malá hraje s panenkou, později s telefonem a později s počítačem, ke kterému získá závislost. Další sólové vystoupení představilo, jak se domníváme, Evu v ráji, nebo matku přírodu. Účinkující nechala prostor divákům k jejich fantazii a k výkladu děje, který byl zakončen utržením pověstného jablka.  My aktivizační pracovníci využijeme  toto otevřené téma k dalšímu povídání následující den.

V našem domově na jihu Moravy se těšíme z toho, že někteří hosté svými pravidelnými návštěvami a vystoupeními získají u nás „elitní“ status. To bezesporu platí pro pedagogy a studenty ZUŠ Hrušovany nad Jevišovkou.

 Další článek