SeneCura SeniorCentrum Šanov

SeniorCentrem Šanov chodí Mikuláš

Tradice na jihu Moravy se prožívají naplno a to i v případě Mikuláše, jeho doprovodu i nadílky. Máme takovou zásadu, že Mikuláš navštíví opravdu všechny klienty, popovídá si i s čertem a andělem a požádá o písničku, říkanku, nebo vzpomínku. A tam, kde to nejde se i ruka čerta změní v laskavou ruku, jež umí pohladit. Sám Mikuláš letos dostal od pana ředitele nový háv a tak klienti hádali, kdo že se to pod „fousy“ skrývá. O andělovi a čertovi nebyla žádná pochybnost. Tváře krásných aktivizačních kolegyň  Aničky a Milušky jsou nezaměnitelné.

A co náš dnešní průvod překvapilo? Třeba návštěva u pana Herba, našeho klienta z Německa, který nám zarecitoval jednu sloku v němčině. Krásný smích pana Maleňáka, který začal prosit čerta, že už bude hodný. Další klienti chtěli hostit Mikuláše a jeho doprovod slivovicí, jinde zase místo perníčků a čokolády žádali o brambory, protože jsou už dnes drahé. I po klobáskách byla poptávka, to od našich mužů, kteří nejsou na sladké. Toto se jim splnilo v následném obědovém menu.

Oči spokojených klientů a poděkování byly důkazem, že nadílka proběhla přesně tak, jak měla.

Další den následovala příprava balíčků pro děti z dětského domova ve Znojmě. Jeli jsme je předat s celou výpravou, včetně obyvatel našeho domova. U nás v Šanově umíme spojit životy všech tří generací.

 

 Další článek