SeneCura SeniorCentrum Šanov

Křeslo pro hosta

Každý rok v SeniorCentru Šanov přemýšlíme, jak prožít předvánoční čas, jak jej naplnit akcemi, aby toto období bylo radostné, přátelské, s pochopením jeho smyslu. K povídání o skutečném smyslu Adventu a Vánoc jsme si letos pozvali Otce Pavla.

Narodili jsme se na tento svět s nějakým nadáním a je jedním z lidských úkolů toto nadání v sobě objevit a kultivovat. Tento úkol výborně splnil Otec Pavel, když se stal farářem, duchovním.  Jeho naprosto lidské, laskavé a přitom silné povídání o narození Ježíše Krista, o lásce, smyslu Vánoc  a v neposlední řadě smyslu života upoutalo pozornost všech posluchačů.

Vzhledem k počasí jsme společně navštívili nejdříve klienty ve žluté budově, kam dorazili i klienti ze zelené budovy a poté ještě budovu červenou. Ikdyž jsme vánoční téma rozebírali dvakrát, pokaždé bylo povídání jiné. Paní Velecká, naše úžasná klientka, zavzpomínala na svoji babičku, která ji přivedla k víře, paní Eichlerová odpověděla na všechny otázky pana faráře. Báječné dopoledne zakončené požehnáním, potleskem. Nakonec předala naše vedoucí sociální péče paní Bc. Jana Tesařová Otci Pavlovi malý dárek jako poděkování za návštěvu.

Děkujeme a těšíme se na další návštěvu, minimálně u povídání o Velikonočních svátcích.

 

 

 Další článek