SeneCura SeniorCentrum Šanov

SeniorCentrum Šanov na návštěvě v Dětském domově ve Znojmě

Jsou věci na světě, které se nedají nahradit penězi. Jednou z těchto věcí je určitě pohled do šťastných dětských očí. A pokud je něco důležitého v životě seniorů, pak je to mimo jiné také spojení a soužití všech generací, sdílení času s dětmi jako pokračovateli života a odkazu moudrosti generací starších.

Ještě když se listí barvilo jsme oslovili Dětský domov ve Znojmě s dotazem, jak bychom mohli udělat radost dětem. Dozvěděli jsme se, že sbírka osobní drogerie pro děti by byla tím nejlepším. Malý parfém pro slečnu, tělové mýdlo pro dospívajícího muže a podobně – to je to, co děti potřebují. V průběhu října a listopadu nosili zaměstnanci šanovského domova do kanceláře k vedoucí sociální péče paní Bc. Janě Tesařové malé příspěvky, které potom aktivizační pracovníci krásně zabalili i se jménem, pod kterým se skrývalo konkrétní dítě či dospívající.

K vlastnímu předání jsme pozvali zástupce klientů našeho domova: paní Ilgnerovou a paní Alenku Novákovou. Radost v očích, poděkování a krásné chvíle nám byly odměnou. Odpoledne uteklo jako lusknutí prsty. Od dětí jsme odjížděli jen neradi. Přiložené fotky dokazují krásnou atmosféru.

 Další článek