SeneCura SeniorCentrum Šanov

Canisterapie v SeniorCentru Šanov

Mezi žádané a ceněné  aktivity  našeho domova pro seniory a domova se zvláštním režimem v SeniorCentru Šanov patří canisterapie.

Pravidelně jednou za měsíc nás navštěvuje profesionální skupina, předvádějící u nás svoje čtyřnohé kamarády. Klienti, kteří jsou zvyklí ze svého domova na kontakt s pejsky a nebo další skupina klientů, která je upoutána na lůžko, přivítají hřejivý dotek psího kamaráda a vnímají teplo a bezprostřední kontakt. Jejich průvodci jsou připraveni představit rasu, charakter psa a povědět něco o jeho životě.

To nejpodstatnější jsou spokojené výrazy klientů, kteří se na tyto návštěvy vždy těší.  Paní Anna Velecká  chtěla pohladit všechny návštěvníky a poznamenala, že jsme si nedávno povídali o psích rasách v rámci volnočasových aktivit. Paní Hilda Ilgnerová zase poznamenala, že je škoda nemít takového kamaráda každý den u nás v domově. Na to jeden z průvodců ochotně odpověděl, že se pejsci, jež provádějí canisterapii na tento den musí chystat procházkou a koupáním, eventuálně úpravou srsti. A po návštěvě domova vyžadují delší odpočinek.

Na hřejivé setkání s odpočatými pejsky se těšíme zase příště.

 Další článek