SeneCura SeniorCentrum Šanov

Štědrý den v SeniorCentru Šanov plný domácí pohody

Vždy, když je těsně před vánočními svátky, ptají se noví klienti našeho domova, jak že ten Štědrý den bude probíhat. Na to my aktivizační pracovníci a všichni ostatní v týmu odpovídáme: „No,  přece jako kdekoli doma.“ A dodáváme podrobnosti k tomuto křesťanskému a rodinnému svátku.  U nás v Šanově, co se týče slavnostního menu je polévka kyselice. Pak samozřejmě bramborový salát a ryba. Cukroví až se stoly prohýbají jako v pohádce a vynikající štrůdl naší paní kuchařky. A také se rozdávají dárky. Všem klientům domova přišel popřát krásný sváteční čas pan ředitel Ing. Michal Veleba a paní vrchní sestra dis. Dana Valachovičová.  Připíjelo se sektem, a aby jej mohli všichni, byl to sekt nealkoholický. V červené budově před slavnostním menu zase přišla zazpívat koledy naše paní sociální Bc. Jana Tesařová s našim korepetitorem a dobrovolníkem panem Láďou.

Ve žluté budově již tradičně sloužící úžasná sestra a kolegyně slečna Kamila Nevrklová rozjela se svými kolegyněmi tzv. vánoční párty.  Písničky, koledy a smích se rozléhaly budovou ještě dlouho po slavnostní večeři,  vlastně obědu.

Následující dva dny jsou vždy charakteristické mnohými návštěvami, sledováním pohádek, tradičních svátečních televizních pořadů a poklidem a povídáním. Nedávno jsme se ptali v rámci aktivizace klientů na to, co je podstatné pro kvalitní život ve stáří.  Na prvních místech mezi odpověďmi bylo přátelství, vědomí, že nejste sám, společná činnost a aktivita.  A to vše se dostává v našem SeniorCentru klientům nejen o Vánocích.

 

 Další článek