SeneCura SeniorCentrum Šanov

Projekt „Ježíškova vnoučata“ v SeniorCentru Šanov

Každému člověku věk nerozlišujíc udělá radost, když na něj někdo myslí a také když dostane nějaký dárek. Snad každý máme v sobě kousek malého dítěte a Vánoce vnímáme nejen jako svátek křesťanský, ale v širším kontextu jako svátek rodinný a svátek vzájemného obdarovávání.

Z tohoto důvodu jsme velmi rádi využili projekt „Ježíškova vnoučata“ a pro více než deset klientů požádali o dárek, či splnění snu nebo poskytnutí praktické věci, která ovšem dokáže velmi zpříjemnit život. Naše vedoucí sociální péče paní Bc. Jana Tesařová  spolu s aktivizačním týmem a klíčovými pracovníky zjišťovala komu z klientů udělat radost nad rámec kmenového projektu domovů SeneCura  s názvem Roční přání a poté tato přání zprostředkovala.

Do Ježíškových setkání se vešly zvláštní srdečné setkání a momenty.  Paní Ebenbauerové udělala radost nová paruka. Aktivizační pracovnice Anička Kubišová jako profesionální kadeřnice se zrcadlem a velkým citem dokázala vykouzlit u jinak zamračené dámy úsměv a poděkování.

Paní Melkesová  je pověstná tím, že tvoří z vlny zvláštní kreace, které by zasloužily možná pozornost nějakého módního návrháře. Proto jsme ji zásobili vlnami různých barev.

Další  klient, úžasný pan Jobánek  ještě neví, že má v jeho případě „Ježíšek“ malé zpoždění. Má rád svou sbírku válečných filmů a nové domácí kino přijde určitě vhod.

Další klienti si užili domácí kavárnu, nebo vyhřívanou elektrickou deku. Klientka ze žluté budovy paní Andělka Slavíková je dáma, která i ve svém zdravotním stavu ráda o sebe pečuje, má ráda jak nové součásti garderoby, tak přípravky péče o pleť a jinou kosmetiku.  K nim obdržela také nádherný šperk a mnoho sladkostí.

Dojetí v jejich očích svědčilo o tom, že dárky byly opravdu „ušity na míru“.

Projekt „ Ježíškova vnoučata“  snoubil v podání týmové práce SeniorCentra Šanov  radost pro klienty i pro zaměstnance.

 Další článek