SeneCura SeniorCentrum Šanov

Netradiční hudba Ondřeje Smeykala a australské setkání

V poslední době jsme si četli v ranních zprávách o požárech v Austrálii.  Názory v jednotlivých článcích se liší, debatovali jsme s klienty o finančních sbírkách i závažnosti požárů. O skutečném stavu věcí spolu s krásným hudebním vystoupením nás přišel informovat a zahrát nám úžasný a skutečně ve světě známý muzikant (mimo jiné hráč na digeridoo) Ondřej Smeykal.

Dozvěděli jsme se také o poslední době ledové a oddělení australského kontinentu od okolního světa. Tak mohla vzniknout několik tisíc let nepřerušená kulturní tradice ojedinělá svým náhledem na svět. Místní obyvatelé tradičně nepsali knihy, ale příběhy se zpívaly, také se zpívala a tančila historie národa.  Krásná podmanivá a zvláštní hudba Ondřeje některé klienty uspala, jiným rozzářila oči a naše klientka paní Pokorná vyzvala k tanci aktivizačního pracovníka Petra.

Klientka paní Eichlerová na závěr poděkovala za všechny s tím, že miluje hudbu, má hudební vzdělání, ale tahle zvláštní hudba a tóny umí opravdu pohladit na duši.  Škoda, že ten čas při vzácných příležitostech uteče rychle jako voda. Paní Alena Nováková se Ondry také ptala: „A kdy přijedete opět k nám zahrát a popovídat si?“ No bude to tentokráte brzy pravděpodobně již koncem března.

A co nás čeká v Šanově dalšího, na co se mohou klienti i návštěvníci těšit?  Příští týden nabídneme klientům tradiční zimní ochutnávku a to punče a v pátek pozveme věřící ke mši svaté. Poprvé usedne do křesla pro hosta mykolog pan Gálik, který nás pozve i do zimního lesa a nabídne nám několik netradičních receptů z hub.

 Další článek