SeneCura SeniorCentrum Šanov

Roční přání i v novém roce dělají radost klientům domova

Také v novém roce pokračujeme u nás v SeniorCentru Šanov v plnění ročních přání klientů. Je to jeden z nosných programů domovů SeneCura spolu s večeřemi při svíčkách, zahradní slavností a slavnostním rozsvícením vánočního stromku. To vše spolu s kvalitní péčí a bohatým aktivizačním programem.

V první fázi si klíčoví pracovníci povídají se „svými“  obyvateli domova o tom ,co by rádi prožili, jaké mají přání.  U  klientů, jež se již obtížně mohou vyjádřit racionálně, vše konzultujeme s rodinami a v kolektivu zaměstnanců na schůzkách klíčových pracovníků.

Protože kromě jiného naplňujeme koncept  bazální stimulace, udělali jsme radost krásným aroma difusérem panu Petrovi Hrazdírovi, paní Miladě Heverové a paní Martě Melkesové.  Paní Marii Sedlářové jsme zase  udělali radost speciálními masážními oleji zaměřenými na posílení imunity a podporu dýchání. K tomu také aroma rozprašovačem  k  pročištění vzduchu v místnosti.Pan  Ing. Matoušek  Jaroslav se může těšit z nového paměťového polštáře a jednoho velkého polštáře. Tento krásný polštář a také nový hřejivý svetr dostal v rámci přání pan Pelikán Miroslav.

Úžasným zážitkem bylo předání ročního přání paní  Věře Benedové.  Tato dáma, naše klientka často stála v minulosti před velkým zrcadlem na chodbě a jak byla celý život zvyklá, kontrolovala si svůj účes a oblečení. Nové zrcadlo jsme  ji instalovali přímo v jejím pokoji.  Nyní vždy, než odejde, může se vidět, jak je hezky oblečená a upravená.

Těšíme se také na plnění dalších přání, třeba na návštěvu cukrárny, organizováním společné manželské večeře nebo návštěvu kostela. Ale o tom podrobně zase v příštích aktualitách  z našeho domova.

 Další článek