SeneCura SeniorCentrum Šanov

Tradiční kvíz na téma „Jarní tradice“ a výhra

O našem kvízu vědí nejen klienti, ale i ti co je v době konání soutěže v SeniorCentru Šanov navštěvují. Vědí o něm i přátelé a rodiny, jež sledují Novinky na našem webu a dozvídají se tak o svých blízkých a mají možnost je vidět na přiložených fotografiích.

Tento březnový kvíz měl téma „Jaro a tradice“ a protože s tématy a pracujeme koncepčně, probírali jsme s klienty téma v průběhu týdne. Připravili jsme se a zároveň tak trochu procvičili paměť a také se pobavili.  Dané téma  ještě jednou probíráme s klienty následující dny a o víkendu, kdy se vracíme v otázkách k událostem týdne zase trochu jinak. Tentokrát jsme vytvářeli přání k MDŽ, což je svátek, jež si naše klientky velmi dobře pamatují. V tento den dostávaly v zaměstnání většinou kytičku karafiátů a i jejich manželé tento svátek prý slavili po svém. Na fotografiích můžete vidět, jak se přání povedla.

V kvízu však zazněly i náročnější otázky, například kdy je rovnodennost, kdy slunovrat, kdy začíná a končí jaro, jarní léčivé bylinky a k čemu slouží. Klientům jsme nabídli kopřivový čaj, aby zážitek ze dne byl komplexnější a mohli zapojit i další smysly.

Nakonec vyhráli obyvatelé červené budovy a zaslouženě si vychutnali odměnu –  dort s lesním ovocem.

A co nás čeká příště? Například křeslo pro hosta s naším kolegou, záchranářem, Jakubem  Gondekem a povídání o jeho práci.

 Další článek