SeneCura SeniorCentrum Šanov

Svátek žen nemusí být jen formalitou

Pondělí devátého března si klientky našeho SeniorCentra Šanov potichu šeptaly: „ …asi se zapomnělo na náš svátek, ono se to asi už neslaví …“. To vše než začal program dne, který byl věnován do značné míry jim, ženám, našim klientkám. V rámci dopolední aktivizace jsme se dozvěděli, že svátek se slaví na počest stávky newyorských švadlen z roku 1908 stanovený Organizací spojených národů. Nejedná se tedy o svátek minulého režimu. Paní Poláchová si vzpomněla, že v tento den byly tradiční karafiáty od zaměstnavatele a také bonboniéra, pan Maleňák konstatoval, že tento svátek slavili muži po svém. Jak to jistě všichni víme.

Během pondělního dne vyzval ke krátké poradě pan ředitel Ing. Michal Veleba našeho pana správce Pavla Ležáka a aktivizačního Petra Valentu, aby společně předali krásnou gerberu všem kolegyním a v rámci každodenní akční porady poděkoval kolegyním za jejich laskavost a kousek srdce, jež nechávají v práci a bez nějž by to v téhle profesi nešlo.

Poté již ve dvojici bez pana správce navštívil pan ředitel všechny klientky našeho domova osobně s kytičkou a přáním. Paní Plochová při předávání kytičky poznamenala: „… a pusa nebude?“   Samozřejmě byla a hned dvě. Podotýkáme, že dámě je téměř sto let a baví nás svým pozitivním přístupem k životu. Paní Hrudníková povyprávěla panu řediteli několik vtipů z její sbírky, jež nelze před desátou večerní hodinou publikovat. Oba rozesmátí gratulanti vstoupili do apartmánu rodiny Maleňákovy, kde paní Margareta chtěla ihned nalévat hostům skleničku tradičního moravského penicilinu.

Celé odpoledne se neslo v rytmu blahopřání a bylo zakončeno báječnou kávou se šlehačkou, kterou připravil aktivizační tým.

Přes pochybnosti na začátku dne, končil radostnými úsměvy a hledáním váziček, vzpomínáním.  Dostalo se nám i pochvaly: „MDŽ bylo lepší, než kdysi.“ řekla paní Velecká.

Děkujeme.

 Další článek