SeneCura SeniorCentrum Šanov

Kontakt s rodinou je základem naší práce

Nacházíme se ve zcela výjimečné situaci, kterou jsme doposud nezažili. V našem domově to znamená, že v souladu s opatřeními vlády i vedení naší firmy je také zákaz návštěv. Na toto oprávněné opatření zareagovalo vedení našeho domova nabídkou video hovorů našich klientů s jejich rodinami a blízkými. Tato nabídka je často využívána, klienti se mohou se svým blízkými vidět a slyšet. Samozřejmě dárky a balíčky jsou předávány prostřednictvím personálu spolu s nezbytným úsměvem, který můžeme poznat podle koutků očí a jejich výrazu, neboť ústa jsou zakryty nezbytnou rouškou.

Paní Olga je klientkou našeho domova a je to dáma 98 letá s životním elánem, jež ji závidí i mnohem mladší. V těchto dnech ji volal prostřednictvím našeho „tabletu“ praprasynovec Jakub. Přítomna hovoru byla kolegyně z aktivizačního týmu, která má hovory v gesci, Dáša. Ta byla překvapena pozitivní a velmi veselou atmosférou povídání. S dovolením paní Olgy vám prozradíme závěr rozhovoru. Mladý chlapec, 12 letý Jakub, požádal svou tetu o požehnání a symbolický křížek na čelo.  Dojemný okamžik. Paní Olga zářila spokojeností a celé odpoledne sdělovala všem svůj nový zážitek. První video hovor v jejím životě.  A určitě ne poslední. Karanténa bude pravděpodobně ještě nějaký čas trvat: Na chodbách i na krátkých pracovních setkáních s kolegy zaznívá jedna převažující myšlenka, odhodlání a přesvědčení: „my to zvládneme“!

K fotografiím z video hovoru rád přikládám ještě pár obrázků z velikonočního pondělí. Ředitel našeho domova pan Ing. Michal Veleba s členem aktivizačního týmu Petrem Valentou navštívili s pomlázkou všechny kolegyně a klientky.

Pokud máte zájem se spojit se svými blízkými v našem domově, využijte prosím možnost video hovorů. Rádi jej zprostředkujeme.

 Další článek