SeneCura SeniorCentrum Šanov

SeniorCentrum Šanov ve znamení lásky

Tento týden bylo hlavním, nikoli jediným tématem aktivizace téma „Máj, lásky čas, jaro, naše srdce a lásky.“   Vytvářeli jsme příběhy na téma láska, malovali, vzpomínali. Jak dosvědčují přiložené fotografie, v každé budově vznikla jiná umělecká díla. Ve žluté budově klienti navlékali korálkové srdce, v zelené se tvořily srdcové  koláže a v červené budově  vytvářeli  obyvatelé domova plátna s korálky. A příběhy? Za ty by se nemuseli stydět ani opravdoví spisovatelé. Jeden z příběhů si také objednala u klientů naše fyzioterapeutka Lucie. Potěšilo ji, že příběh končí tím, že se stala majitelkou hotelu někde v Tichomoří. Ostatně nejlepší příběhy jsou zaznamenány aktivizačními pracovníky ve speciálním sešitě. Pokud budou mít scénáristé či spisovatelé nedostatek témat, jak poznamenal pan František, můžeme se na koupi či prodeji jejich práv domluvit.

Jako zajímavost dodávám s pýchou, že SeniorCentrum Šanov je opravdu držitelem českého rekordu s názvem „domov s největším srdcem“. Že to zní hezky?  Klienti našeho domova opravdu ušili z kousků látek největší srdce z celé republiky. Máme na to i certifikát z agentury „Dobrý den“ z Pelhřimova.

Tento týden jsme pod laskavým vedením pana ředitele Ing. Michala Veleby sázeli stromky. Ano, chceme, aby náš domov poskytoval v létě blahodárný stín, a později také lahodné plody.

Ještě nás čeká společná oslava narozenin a v případě vhodného počasí také opékání špekáčků. Příští týden nás také navštíví harmonikář, který potěší naše klienty hudbou a zpěvem, samozřejmě  ještě ve speciálním režimu, vyžadujícím karanténou.

 Další článek