SeneCura SeniorCentrum Šanov

Jarní sportovní hry v Šanově

Za dodržení všech potřebných bezpečnostních opatření jsme využili krásného počasí  před  ochlazením a deštěm a uspořádali dlouho očekávané a pravidelné sportovní klání SeniorCentra Šanov. Klienti i zaměstnanci si špitali, jaké budou letos disciplíny, každý rok je jedna netradiční.

Tento den zahájil pan ředitel Ing. Michal Veleba přáním, aby si všichni účastnící užili den s tím, že pohyb a sport je jedním z pilířů práce se seniory domovů SeneCura. Vedoucí sociální pracovnice paní Bc. Jana Tesařová zajistila krásné diplomy a nakoupila ceny. Aktivizační tým přichystal disciplíny a také krásné medaile pro vítěze.

Hned po ránu jsme nastartovali první disciplínou hod na cíl, poté hod na dálku, novou disciplínou byly šipky a cvičení na výdrž. Rádi bychom řekli, že speciální cvik, který se jmenuje „držení stromu“ pochází z čínského zdravotního cvičení, jež ovlivňuje vytrvalost a vůli, posiluje zádové svaly ramen a paží, vydrželi cvičit soutěžící celých deset minut. Zkuste si sami stoupnout či sednout s rovnými zády a vydržet v pozici, jakoby jste objímali větší kmen stromu. Kolik vydržíte? Cviky z hatha jogy a tai chi samozřejmě upravené pro seniory jsou součástí akreditovaného cvičení se seniory u nás v domově. Poslední disciplínou byla jízda na vozíku na určenou vzdálenost. Vybraných disciplín se zúčastnily také kolegyně sestry a pečovatelky z jednotlivých budov a také je, tedy vítězky, čekala sladká odměna.

Jména vítězů tentokrát úmyslně nebudeme uvádět, protože se domníváme, že vítězové jsou dnes všichni. Vypadá to skoro jako fráze, ale v běžném životě domova pro seniory není větší radost než společně aktivně prožitý den. Ostatně podívejte se na fotografie.  S postupným uvolňováním opatření a přibývajícím létem budeme zahradní akce s různým tématem opakovat.

 Další článek