SeneCura SeniorCentrum Šanov

Arteterapie v SeniorCentru Šanov

Vše začalo nevinně a podle plánu. Dopoledne byla v SeniorCentru Šanov na programu arteterapie. Sejdeme se s klienty pod altánem, téma bude luční louka s příběhem a relaxací. Možná si zazpíváme u kytary, zavzpomínáme na to, co vše na louce je, nebo může být.

Měkké dopolední slunce s mraky pozvalo klienty do zahrady, kde už na ně čekali aktivizační pracovníci.  Přivítala je také tradiční výzva. Aktivizační Petr sdělil, že nás požádala národní galerie o společné dílo na téma léto.  „No to známe,“ smáli se obyvatelé červené budovy, kteří přišli na místo jako první. Kolegyně Miluška, která prošla v minulosti arteterapeutickým vzděláním, se ujala slova a relaxace mohla začít.

To, co jsme nečekali, byl velký zájem klientů o malování prstovými barvami a také jejich žádost v závěru, aby společné dílo bylo alespoň nějaký čas vystaveno na vhodném místě ve společných prostorách domova. Pan správce Pavel Ležák nám jistě ochotně přispěje s pomocí.

Písnička střídala písničku, povídání o létě s vůní květů naplnilo přítomné vzpomínkami a příjemnými pocity. Ze všech koutů prostoru pod Altánem zaznívalo: „Prosím, tohle bych si chtěl či chtěla brzy zopakovat.“.

Přiložené fotografie svědčí o pohodě u nás doma, o té, jež se nedá koupit.

 Další článek