SeneCura SeniorCentrum Šanov

Letní dny v SeniorCentru Šanov

V posledním období se mění náše SeniorCentrum Šanov a to v mnoha směrech. Mimo jiné také tím, že přibyl stojan a pomůcky na báječnou hru zvanou „diskgolf“, jako jeden z mnoha nápadů a inspirací pana ředitele Ing. Michala Veleby.  Jedná se o zpravidla kovový koš se záchytnými řetízky, do kterých se hází golfovým způsobem (myšleno na počet odpalů, hodů) známé plastové disky. Které družstvo dosáhne méně hodů, vítězí. Tato hra měla premiéru na teambuildingu zaměstnanců domova a hned poté si hru zkouší naši klienti. Na fotografiích jsou zachyceni někteří z nich pod vedením aktivizační kolegyně Milušky, jak se pokouší úspěšně umístit disk co koše. V tréninku i soutěžích budeme pokračovat.  Zvažujeme také příležitostně turnaj více domovů. To také podle toho, jak se bude vyvíjet zdravotní situace v ČR.

Další novinkou jsou směrové tabule ve vnějších prostorách našeho domova. Jsou určeny pro klienty a pro návštěvníky k lepší orientaci, zkrášlují také naši zahradu a zapadají do konceptu pojetí domova jako místa, kde se nemusí hledat například místo k odpočinku, ke hrám, nebo k setkání.

To ovšem ještě zdaleka není všechno. Na každou budovu si klienti za pomoci zaměstnanců namalovali anděla a umístili jej do společných prostor domova. Opravdu každý klient v rámci společného tvoření přispěl alespoň malou čarou, stejně tak kolegové, kteří byli ten den v práci. Osobně se mi líbí ten fakt, že zkrášlování domova jeho obyvatelé nepřijímají  jen pasivně, ale sami se na něm podílí.

Dnes jsme využili také krásného počasí a v dopoledních hodinách jsme uspořádali malé setkání pod altánkem. A navíc s překvapením – s čerstvě usmaženými hranolky s přílohou. Hudebně nás doprovodil náš báječný klient pan Mgr. Holoubek.  Vrchní sestra, paní Dana Valachovičová, už také plánovala s aktivizačními, Petrem a Miluškou, čím že překvapíme klienty příště. Letní dny na jihu Moravy jsou plné barev, myšleno různých akcí a nabídek k činnosti. No a kdo má rád ticho a klidné posezení ve stínu stromů, také ho najde a my toto přání rádi respektujeme.

 Další článek