SeneCura SeniorCentrum Šanov

SeniorCentrum Šanov vyrazilo na výlet do Znojma

Dalším z několika letních výletů byl ten dnešní do Znojma. Když se náš nový klient, pan František, dozvěděl, že jedeme do znojemského muzea, žádal nás o zařazení mezi „účastníky zájezdu“. Nachází se zde úžasná expozice historických asijských zbraní a rakouskouherských medailí a uniforem. Rádi jsme ho pozvali a bylo nám potěšením jej sledovat. Nejednoho muže zajímají věci kolem historie a také vojenství.

Navštívili jsme též úžasnou znojemskou vyhlídku. Tu si zase více pochvalovaly dámy, paní Anna a Marta. Pohled z vyhlídky z Hradiště sv. Hypolita na řeku, Mikulášský klášter, Loucký klášter a celé historické město bere dech.  Navíc v případě pěkného počasí jsou vidět v dáli i vrcholky rakouských Alp, blíže pak naše nádherná moravská Pálava.  Lehce unaveni jsme společně odhlasovali návštěvu nové znojemské cukrárny a kavárny.  Kávička a dortíky, povídání i vzpomínání na letní výlety provázelo posezení ve vkusně upraveném prostoru. Domů jsme se vraceli unaveni a spokojeni.

V poslední době každý nový příspěvek, přináší také novinky z domova, co se nám podařilo, co je u nás nového. Ve žluté budově se objevili další obyvatelé domova, párek krásných zebřiček. Klienti k nim rádi zaskočí jen tak si posedět a udělat radost sledováním jejich letu či poslechem jejich zpěvu. V zelené budově máme zase nové akvárium s rybičkami. Budeme muset asi založit chovatelský kroužek, protože už náš páreček pávů je předmětem odborných sporů ohledně té nejlepší péče o ně.

Zítra nás čeká pod vedením kolegyně Milušky arteterapie, budeme malovat rozkvetlou letní louku prstovými barvami. Možná, že louka bude spíše někomu připomínat rozvernou náladu, jinému potok. I o tom arteterapie je.

 Další článek