SeneCura SeniorCentrum Šanov

Splněné roční přání v SeniorCentru Šanov

     SeniorCentrum Šanov je jedním z 15 domovů pro seniory společnosti SeneCura. Tato společnost se pyšní propracovaným systémem, který zajišťuje různé akce pro seniory a také další programy, mezi které patří například zahradní slavnosti, večeře při svíčkách, plnění ročních přání atd.

Právě plněním ročního přání se v každém domově SeneCura zabývají pracovníci, kteří mají ke klientům nejblíž – ti, kteří je přijímají, sestřičky, co se o ně starají a další aktivizační pracovníci. Společně (pokud klient vyloženě o něco nepožádá) se tento tým pracovníků snaží přijít na nějaký dárek či zážitek, který by klienta potěšil. Vychází přitom z každodenních rozhovorů s klienty či z jejich vypravování a vzpomínek.

Přání bývají velice rozmanitá – od večeří v italských restauracích, přes koupi relaxačních pomůcek až po setkání se slavnými osobnostmi. Jsou však i taková přání jako setkání s blízkými a rodinou. Takovéto krásné shledání například uspořádala naše pracovnice paní Radka Pechálová na základě přání naší klientky paní Friedy Plassové, a to za účelem oslavy jejích 85. narozenin. Oslavy se účastnila vrchní sestra paní Dana Valachovičová a také sestra naší klientky, paní Angelína. Přidala se také vedoucí našeho stravování paní Jana Gazdová a upekla oslavenkyni dort jako poděkování za pomoc při loupání cibule ještě v době, kdy tuto činnost paní Plassová bravurně zvládala a dělala jí radost. Ke vší parádě se stavil ještě starosta obce Troskotovice, pan Ing. Ivan Materna, který klientce předal poukaz ke kadeřníkovi.

Na konci večera naše klientka a oslavenkyně v jedné osobě prohlásila, že oslava se povedla na jedničku a byla pro ni velkým zážitkem.

A my jsme moc rádi, že jsme mohli splnit takto krásné přání a do dalších let přejeme hodně štěstí a zdraví.

 Další článek