SeneCura SeniorCentrum Šanov

Křest nové výstavy obrazů a skic v SeniorCentru Šanov

Tento letní týden byl u nás v SeniorCentru Šanov zvláštní propojením hned několika krásných akcí. Bylo nám velkým potěšením dodržet nově započatou tradici a každé dva měsíce uspořádat novou výstavu. Nikoli z děl návštěvníků, ale autorské výstavy našich klientů. Tentokráte to je výstava skic koní našeho klienta, pana Ivana, pro něhož jsou koně životní zálibou – nejdříve byl aktivním jezdcem a později jej začali zajímat z uměleckého hlediska.

Výstavu jsme začali představením autora tak, jak jej ostatní klienti neznají a také jsme se podívali na krátký dokument o koních. Následně si všichni přítomní připili na úspěch výstavy a zdraví autora vlastnoručně vyrobeným likérem „jemnou višňovkou“, kterou připravovali klienti na žluté budově pod vedením pana Iva a Františka.

Následující den jsme výstavu pod vedením aktivizační kolegyně Dáši znovu „pokřtili“ a pozdravili prostřednictvím muzikoterapeutického dopoledne. Vždyť začátky výstav na celém světě přece bývají spojeny i s hudebním vystoupením a také občerstvením, kávou a podobně!

Také proto jsme pozvali zástupce firmy AG FOODS, pana Dana Procházku, aby pro nás připravil báječné letní frappé s několika příchutěmi. Musíme s velkou radostí říct, že i ti klienti, kteří zpočátku nabídku ledové kávy odmítli, se po prvních pozitivním reakcích ostatních klientů přidali k ochutnávání a všem káva moc chutnala. Většinově zvítězila příchuť Irish, tedy s příchutí likéru.

I když se jedna výstava právě otevřela návštěvníkům, my aktivizační pracovníci chystáme další. Paní Ludmila maluje celý život, za krátký čas oslaví ve zdraví krásných 100 let a chystá pro nás překvapení, co se týče tématu obrázků. Musíme tedy být trpěliví a musíme si počkat, co pro nás naše klientka vlastně přichystá. Už teď si ale dovolíme říct, že se na její (jistě) překrásná díla nesmírně těšíme!

 Další článek