SeneCura SeniorCentrum Šanov

Týdenní aktivity SeniorCentra Šanov

Tento týden byl u nás v SeniorCentru Šanov jiný a zvláštní tím, že jsme mimo obvyklé akce, o kterých budeme také dále psát, s klienty hovořili o našem časopisu SeneCura Magazín, četli jsme z něj články a povídali si o dalších domovech. Jako první jsme společně hledali ten náš článek o Šanově. Dál jsme četli, jaké akce se konají v jiných domovech, porovnávali jsme různé volnočasové aktivity bratrských domovů a zkoumali, jak se od sebe jednotlivé domovy liší. Někteří obyvatelé domova také vnímali fakt, že SeneCura staví domovy další, a rozšiřují tak ještě více svou působnost v rámci České republiky. Těšíme se na další číslo časopisu a také společně doufáme, že v tomto čísle se „náš“ Šanov objeví o trochu více.

Jinou (a to již klasickou) akcí našeho domova byl pravidelný měsíční kvíz, tentokráte na téma Příroda, fauna a flora. Vítězný tým červené budovy tentokráte obdržel nanukové dorty, za což byl, vzhledem k parnému letnímu počasí jižní Moravy, velice vděčný. A jaké byly vlastně v kvízu otázky?

1) Jaká znáte písničky, ve kterých se zpívá o zástupcích fauny a flory?

2) Co je červené, žluté a zelené a jí se to?

3) Kdo je největší zvíře planety a komu se říká koráb pouště?

Tyhle a další otázky s velkou převahou zvládl (jak jsme již zmínili) tým červené budovy a jejich odměna byla opravdu zasloužená.

Celý týden měl jedno společné téma: zahradničení. Práce na zahradě a povídání si o letních pracích na zahrádce. To vše pod vedením aktivizační kolegyně Aničky, která prošla úspěšně seminářem s názvem „zahradní terapie“ a poznatky z tohoto semináře používá v praxi při aktivitách domova.

Příští týden nás čeká například návštěva knihovny a ochutnávka domácích limonád. Už se těšíme!

 Další článek