SeneCura SeniorCentrum Šanov

Zahradní slavnost SeniorCentra Šanov

Když se spojí spousta skvělých lidí z různých oborů, kteří jdou za stejným cílem, může z jejich spolupráce vzniknout něco opravdu výjimečného. Tak to bylo i u nás v SeniorCentru Šanov při přípravě, organizaci a realizaci úžasné akce „Zahradní slavnost“. Tato akce je jednou ze základních programových akcí domovů SeneCura, ovšem u nás v Šanově má tato slavnost vždy osobitou tvář. Tentokráte to byla oslava konce léta, oslava vína a také slavného nápoje, burčáku.

V den Zahradní slavnosti se sešly všechny okolnosti mimořádně příznivě. Počasí jak vymalované, slunce hladilo po tvářích, ale nepálilo příliš, foukal mírný větřík.  Na menu dohlížel a pomáhal také odborný vedoucí stravování celé naší firmy SeneCura, pan Tomáš Pondělíček, a zásluha dále patří především týmu paní Jany Gazdové. Výzdoba ve stylu vinobraní a konce léta se moc podařila, včetně aranžování stolů. Velmi se také povedl výběr hudby.  Úžasná folklorní kapela Kyjovka hrála od srdce, a tak  bylo velmi snadné a radostné se přidat k jejich písničkám jak ve zpěvu, tak v tanci.

Na úvod, než začala vlastní slavnost, překvapily klienty naše kolegyně pod vedením vrchní sestry našeho domova paní Dany Valachovičové, tentokráte převlečené za bohyně, či víly, jež obvykle doprovázely při vinobraní krále a boha vína Bakchuse. Oslava mohla začít. Níže přiložené fotografie svědčí o pohodě a pohodové atmosféře nejen této části dne, ale skutečně celé slavnosti.

Po krátkém přivítání a zahájení celého dne aktivizačním pracovníkem Petrem Valentou všechny zúčastněné přivítala a popřála krásný zážitek a pohodový den regionální ředitelka, paní Ing. Husáková Věra. Popřála také za našeho pana ředitele, Ing. Michala Velebu, na jehož návrat se všichni velmi těšíme.

Pár veršů od aktivizačního týmu naladil přítomné a slovo dostala hudba a velký kolotoč lahůdek koláčů, sladkostí, ovoce na začátek. Poté přišli na řadu bramboráčky, různé druhy masa, sýrů a uzenin. Ani zmrzlina nechyběla.  A samozřejmě burčák, káva, limonády. To vše v malých ochutnávkových dávkách, aby si mohli všichni přítomné užít den bez úhony.

Jako v pohádkovém příběhu se zpívalo, tancovalo, jedlo a pilo, panovala veselá nálada. Musíme s potěšením říct, že každá takováto povedená akce nejen více stmelí pracovní kolektiv domova, ale navíc také prohloubí vztah mezi zaměstnanci a klienty. Kdyby se na nás díval z dáli nezaujatý pozorovatel, mohl by říct: „Přátelé u stolů se baví jako jedna rodina!“ A o to nám u nás na jihu Moravy jde.

I následující den zaznívají celým domovem pochvalné hlasy a příjemné rekapitulace včerejšího povedeného dne. Děkujeme!

 Další článek