SeneCura SeniorCentrum Šanov

Aktivizace v SeniorCentru Šanov tak trochu jinak

 

 

V posledních týdnech jsme museli přizpůsobit, díky vládním a hygienickým opatřením, i účast klientů na aktivizacích. V tuto chvíli nemohou probíhat skupinové aktivizace a akce pro skupiny klientů. Proto jsme se zaměřili na individuální aktivizace – u nemocných jsou to individuální aktivity na pokojích a s těmi, kteří se cítí dobře, tak těm nabízíme tyto aktivity i mimo pokoj.

V minulém týdnu jsme dostali darem starší bílé křídlo, což mnohé moc potěšilo. Máme u nás několik zaměstnanců, co zvládají hru na klavír. Tak například rehabilitační pracovnice Veronika neváhala a hned tento vznešený hudební nástroj vyzkoušela. Poslech hudby mnohé posluchače uklidňuje, navozuje příjemnou atmosféru a to se paní Veronice skutečně povedlo. Tichá a příjemná hudba zní nyní téměř denně chodbou na žluté budově. Děkujeme tímto dárci.

Nezapomínáme také na pobyt a pohyb venku. Pokud vysvitne sluníčko a počasí nám trochu přeje, poskytujeme individuální vycházky v areálu rozlehlé zahrady. Na některé lavičce i v listopadu ještě potkáte klientky a klienty, kteří se sluní. Někteří z nich se rádi projdou k našim pávům do voliéry.

Co by byly ale dlouhé podzimní dny bez voňavého pečení? V uplynulém týdnu nabídli tuto aktivitu sestra Vendula s pečovatelkou Míšou. A co se peklo tentokrát?  Vyzkoušení nového receptu na banánový chlebíček pouze s malou asistencí, zvládlo několik klientek na jedničku.

Na jiné budově uvidíte např. pravidelné cvičení na motomedu, snoezelen u imobilních klientů nebo stříhání a barvení vlasů dle přání klientek. Zkrátka musíme si poradit se vším.

Protože návštěvy ještě stále nemohou probíhat, obnovili jsme opět skypové videohovory našich klientů s rodinami. Velmi rádi podporujeme tento kontakt s těmi nejbližšími, aby klienty potěšili vlídným slovem a krátkým pozdravem. K této aktivitě používáme tři tablety, které jsme pořídili letos na jaře.

A co nás čeká v dalších dnech? Pomalu se budeme chystat na dobu adventní, individuálně budeme tvořit adventní věnce i předvánoční výzdobu. Každý Domov je Domovem tehdy, když v něm jsou nejen milí lidé, ale kde vládne i příjemná a pohodová atmosféra.

 Další článek