SeneCura SeniorCentrum Šanov

Rozsvěcení vánočního stromečku v Šanově

Naše SeniorCentrum Šanov se vyznačuje kromě kvalitní péče také svým specifickým programem pro své klienty, primárně v rámci programů skupiny SeneCura. Nezbytným každoročním zvykem je také „otevření“ adventního období prostřednictvím „Slavnostního rozsvícení vánočního stromečku“.

Tento rok bohužel v minimalistické podobě vzhledem k protiepidemiologickým opatřením. Tradičně akce proběhla pod naší venkovní pergolou v areálu SeniorCentra s omezeným počtem klientů a za zachování všech hygienických pravidel. Novinkou byl samotný stromeček, který byl letos i živý i s kořeny, neboť jsme jej k pergole přesadili a zachránili z místa, kde plánujeme stavbu propojení našich budov. Účastníky čekal krátký slavnostní program s nabídkou teplého punče. Sváteční okamžik zahájil ředitel našeho domova, kdy připomenul smysl setkání a všechny povzbudil do dalšího období a vyjádřil přesvědčení, že vše, co náš ještě čeká, všichni zvládneme. Myslel tím všechny, které nějakým způsobem spojil domov v Šanově. Poté se ujal laskavého slova otec Pavel, kněz, který nás pravidelně navštěvuje jak na kázání a bohoslužby, tak i v rámci individuálních návštěv. Povídal nám všem o smyslu Vánoc a adventu. Pod jeho vedením jsme si zazpívali adventní písně a poté rozsvítili stromek. Všichni přítomní vnímali sílu okamžiku a tyto okamžiky si užili.

O tomto víkendu jsme dokončovali práce věnované adventní výzdobě, povídali jsme si o nadcházejícím adventu, zdobily stoly, dokonce již také pekli cukroví. Zažili jsme krásné chvíle vzpomínání, kdy se i senioři na chvíli vrací do dětských let nebo do mládí a vzpomenou si na to, jak probíhal Mikuláš či Štědrý den v dávných dobách.

Přejeme všem krásný advent!

 Další článek