SeneCura SeniorCentrum Šanov

Kalendář SeniorCentra Šanov

V rámci naplnění volného času našich klientů aktivizační pracovníci kromě jiného pracují s metodou, terapií, jež se nazývá reminiscence. Díky té se vracíme se do minulosti, vzpomínáme s klienty, ale pokud je to potřeba, nebojíme se pustit i do povídání o méně příjemných etapách našeho života.  To vše v atmosféře bezpečí a pohody.  Povídáme si a slyšíme desítky úžasných a osobitých životních příběhů.

To nás vedlo k tomu, abychom některé tyto příběhy zaznamenali a pokusili se je vtisknout do 12 příběhů, a vytvořili tak náš vlastní šanovský kalendář pod laskavou patronací vedení SeniorCentra a za velké grafické pomoci kolegyně sestřičky Karolíny ze žluté budovy. Z příběhů lze cítit a vnímat velkou zkušenost, lásku, humor, toleranci. Mnohé z příběhů by mohli být inspirací pro mladší generace a také pro nás, zaměstnance domova v Šanově také jsou.

Když je před vánocemi téměř vše připraveno, můžeme se také věnovat obyčejným denním činnostem, jež obyvatelům šanovského SeniorCentra dělají radost i během celého roku.  A ano, našim dámám činí velkou radost u odpolední kávy po odpočinku a procházce si zahrát karty, upéct dort nebo pohladit naše terapeutické morče.

No a včera? Včera si klienti červené budovy objednali ke kávě vaječný koňak. Schváleno vrchní sestrou samozřejmě J.

Šťastné a veselé!

 Další článek