SeneCura SeniorCentrum Šanov

Silvestr 2020 v SeniorCentru Šanov

Konec roku je spojen s oslavou dvou velkých svátků, či důležitých dní.  U nás v SeniorCentru v Šanově jsou tyto svátky stejné, jako ve většině domácností. Na Silvestra se chystají chlebíčky, cukroví, máme zásoby piva, vína i sektu. To je základ, na němž je postavena pohodová zábava, která není jen posezením u televize.

A pokud my aktivizační pracovníci či pečovatelé pustíme na přání klientů například pověstný Silvestr s Vladimírem Menšíkem, pak nám naše stavovská čest nedá, abychom do tohoto pořadu taktně nevstupovali s dotazy či přerušeními, nebo je nepokládali po skončení pořadu. Jak se jmenují herci, jež vystupovali v této scénce, v jakém filmu hrál tento herec, kde se narodila tato zpěvačka a podobně. Při přátelském povídání ani není zřejmé, že si takto cvičíme s klienty paměť s přidanou hodnotou smíchu.

Samotná oslava konce roku byla spojena se vzpomínáním na zábavné historky, které jsme my zaměstnanci a klienti zažili přímo u nás v SeniorCentru, se zpíváním písniček, a to třeba za hudebního doprovodu našeho klienta pana MUDr. Odehnala.

Některé u historek jsou také publikovány v našem vlastním kalendáři. To, co bylo tento rok až nečekané, byl přípitek, jenž provází každý konec roku. Byl totiž provázen velmi srdečnými přáními zdraví, síly, pohody, plný poděkování za to, že jsme společně zvládli nelehké situace roku 2020 a to, co si snad přejeme nejvíce – pevným a společným odhodláním nejen zvládnout, ale prožít a užít si rok nadcházející, rok 2021. Totéž přejeme příbuzným a rodinám našich klientů a doufáme, že se s nimi uvidíme už i fyzicky třeba na úžasné šanovské Zahradní slavnosti.

 Další článek