SeneCura SeniorCentrum Šanov

Nejnovější výstava fotografií v SeniorCentru Šanov

Na začátku tohoto příběhu byl nápad a inspirace ředitele Domova Ing. Michala Veleby o pravidelné autorské výstavě v našem SeniorCentru a pokud to situace dovolí, třeba i v místní knihovně v Hrušovanech nad Jevišovkou.

Za sebou již máme výstavy fotografií z cyklu Květiny, dále Krajina v průběhu roku, obrazy a kresby koní s nádherným povídáním o nich, výstavu arteterapie na téma pocity, další na téma zima a vločky.

Ta poslední, nyní aktuální výstava fotografií a portrétů, zabrala autorovi, báječnému fotografovi panu Františkovi, doslova hodiny a hodiny času a práce. Ono se říká, že opravdové umění může vzbuzovat různé reakce diváků. A tak to bylo se zvláštně naladěnými portréty našeho autora. Snad trochu dokument, snad zachycení vnitřního stavu člověka. Posuďte sami. Diváci mají možnost zapsat své pocity do návštěvní knihy výstavy.

Další možností programu tohoto týdne byla pohybová aktivita, konkrétně jízda na rotopedu. Štafetu s cílem dojet ze Šanova do Mikulova absolvovali především klienti z červené a žluté budovy. Každý klient šlapal libovolnou vzdálenost. Tyto vzdálenosti jsme poté s pomocí personálu sečetli. Cíle bylo dosaženo. Úspěch jsme oslavili odpolední kávou, svačinou a povídáním o cyklistice a pohybu. Ti, kdo nemohli šlapat, měli možnost také cvičit zdravotní cvičení s prvky jogy a taj-či.

A dál? Ti klienti, jenž mají raději tradice, vaření a pečení a také ochutnávání, se sešli k přípravě masopustních koblížků. Výsledek předčil očekávání. Příště budeme muset přidat těsta i úsilí, aby se dostalo na všechny. Další pečení budou „boží milosti“. Uvidíme, kdo bude péct a kdo ochutnávat. O dalších  aktivitách SeniorCentra vás budeme velmi rádi informovat.

 Další článek