SeneCura SeniorCentrum Šanov

Ochutnávka zabijačkových pochutin v SeniorCentru Šanov

Naplnění volného času a nabídka akcí u nás v SeniorCentru Šanov je široká. Jednou z pravidelných a také nejoblíbenějších akcí je ochutnávka. Ta bývá různá. Od zmrzlin v létě, přes pomazánky, tropické ovoce až po sýry. Ale úplně nejočekávanější a nejoblíbenější je ochutnávka zabijačkových pochutin.

A jaký by to byl masopust bez zabíjačky? Před popeleční středou, která vychází na středu 17.2., kdy dodržujeme tradice i na našem Domově a zříkáme se masa a masných výrobků, jsme den předem uspořádali tuto ochutnávku zabíjačkových produktů.

Tento rok jsme našim klientům nabídli také skleničku piva k báječným škvarkům, ovaru, jitrnicím, tlačence, jelítkům a zabijačkovým párečkům. To vše s křenem, hořčicí, cibulí, a nakládanými mírně pálivými papričkami. Při přípravě jednotlivých ochutnávkových porcí jsme si povídali, zavzpomínali na zabijačky, ty z mládí, na dvoře stavení, když ještě mrzlo a vůně polévky se rozlévala kolem a sousedi a příbuzní si pomáhali a také se navzájem obdarovávali. Také jsme se dívali na krátký film s touto tématikou, který podpořil a vyvolal vzpomínky obyvatel našeho domova.

Vůbec se nedá říci, co z ochutnávkové nabídky chutnalo nejvíce. To, co můžeme s jistotou říci, je to, že celé dopoledne proběhlo k všeobecné spokojenosti, báječnou játrovou paštiku budeme nabízet ještě k odpolední svačině.

A co nás čeká v následujících dnech? V pátek nás čeká mše svatá, vždy očekávaná věřícími a příští týden budeme tvořit masopustní masky a oslavíme společně narozeniny klientů narozených v únoru.

 Další článek