SeneCura SeniorCentrum Šanov

Kavárna SeniorCentra Šanov

Často si povídáme s klienty o tom, co by je samotné nejvíce potěšilo, jakou činnost, zábavu by oni sami dělali s radostí. K tomu využíváme neformální rozhovory, cílené aktivizační programy a také „radu obyvatel“ – tedy pravidelné schůzky zástupců našich klientů s vedením domova. Nedávno téměř současně zazněl na pánském klubu a zároveň na dámském karetním spolku dam ze žluté budovy podnět, a to například v rámci pravidelné ochutnávky uspořádat malou kavárnu.

Proměnit se z aktivizačních pracovníků v číšníky umíme dobře, naučili jsme se to také v originálním programu domovů SeneCura, tedy při večeřích při svíčkách. Na této úžasné akci se setkávají naši klienti s rodinami v atmosféře luxusní restaurace.

Velmi rádi jsme tedy připravili v kavárně několik druhů kvalitních káv, nápojový lístek, zákusek i zmrzlinu. Celý program kavárny připravujeme tak, aby se klienti skutečně cítili tak, jak si pamatují ze své oblíbené restaurace nebo podniku, kam chodili s přáteli.

Velmi rádi konstatujeme, že především dámy se na tento den připravily i hezkým oblečením, či doplňky. Potěšilo nás, že kavárna pokračovala tu karetní hrou, tu povídáním o tom, v kterém městě mají nejlepší cukrárnu nebo jaká je nejdražší káva na světě. Ano, je to údajně ta cibetková. Když jsme si společně přečetli, jak vzniká, zájem o tuto kávu notně opadl. Paní Božena s paní Vladimírou přidaly tradičně několik humorných vzpomínek a vtipů. Možná si budete moci některé přečíst v našem plánovaném časopise, kde se dozvíte i mnoho z novinek, které plánujeme a které umožní poskytovat klientům kvalitnější péči a nám, zaměstnancům vytvoří krásné pracovní prostředí.

A co nás v Šanově čeká následující dny? Naši věřící se těší na páteční mši, příští týden následuje tradiční kvíz tentokráte na téma „slavné ženy“. A pokud se mohu vrátit na začátek článku, konstatuji, že u nás doma plníme přání klientů s radostí.

 Další článek