SeneCura SeniorCentrum Šanov

Práce na zahradě SeniorCentra Šanov

Několik krásných jarních dní na Jižní Moravě vyzvalo klienty SeniorCentra v Šanově, aby vyšli na zahradu v doprovodu nás, zaměstnanců. Přijali jsme nápad a plán pana ředitele, Ing. Michala Veleby, a společně jsme se pustili do úpravy vnějších prostor domova. Každý jinak.  Někdo pomáhal s motyčkou, a to v případě paní Ludmily i na vozíčku. A víte proč? Práce na zahradě byla a je její celoživotní zálibou a koníčkem a tohle odpoledne si nedala prostě ujít.

Další obyvatelé domova pleli a upravovali okolí reflexologického chodníku. Paní Marie si také ihned zkusila přejít přes dvě pole. Jak sama řekla: „Když jsme si to tak hezky upravili, byla by škoda chodník po zimě opětovně nevyzkoušet!“  Další z nás, jak zaměstnanci, tak  klienti, se pustili do úpravy okolí krásných levandulových záhonů a další zase čistili chodníky anebo prostor pod pergolou.

Práce nám všem šla od ruky a využili jsme také dalšího milého sponzorského daru od autorů a donátorů naší překrásné kapličky, a sice barevných písků, které jsme nainstalovali do venkovních prostor a budeme jej dále využívat. Jak? No třeba k vytvoření velkého uměleckého díla obrazu z písku, takzvané mandaly.

Po tomto pracovním výkonu přišla vhod svačina, káva a také nás překvapili prvním číslem letošního a našeho vlastního časopisu. A to, že se v jednotlivých článcích poznávali naši klienti, autory tisku velmi potěšilo. Všichni četli úvodní slovo pana ředitele a naší paní „vrchní“ a rádi dodáváme, že jsme hrdí na to, jak jsme společně zvládli předchozí nelehké období a nezapomněli také na radost. Jako třeba v den, kdy nás vylákalo ven slunce a práce na naší zahradě.

Příště těm, co čtou naše články o svých rodičích, prarodičích u nás doma nabídneme třeba pohodový den u zeleného piva, úsměvy a pohodu. A to snad není málo.

 Další článek