SeneCura SeniorCentrum Šanov

Sportovní dny v SeniorCentru Šanov

Poslední dny byly naplněny tématikou sportu. To ale samozřejmě neznamená, že jsme nepracovali společně na zahradě domova (nebo alespoň ti obyvatelé, jejich doménou je práce na zahradě) nebo že jsme neodpočívali aktivně u křížovky a tak podobně. Znamená to, že většina z nás tyto dny soutěžila v kvízu s tematikou znalostí ze sportu a následný den jsme sportovali v rozličných sportovních odvětvích a nechybělo na závěr i ohodnocení diplomy a potleskem.

A jak to vše konkrétně probíhalo? Deset záludných otázek ze sportu – například co je desetiboj, co pětiboj, co je symbolem olympijských her a co tento symbol značí, pantomimou vyjádřit co nejvíce sportovních činností apod. – čekalo na soutěžící ze všech tří budov. Nakonec nejúspěšnější byli obyvatelé červené budovy a tradiční dort byl jejich odměnou.

Další sportovní den již byl mnohem aktivnější. Na žluté budově využili rotopedu a motopedu a na dopoledne se naši klienti přeměnili v cyklistické závodníky, kdy jsme sčítali ujetou vzdálenost. Na zelené budově jsme házeli na koš, do dálky, zkoušeli jsme se také trefit házecími kruhy na terč. K tomu všichni mohutně povzbuzovali, tleskali a radovali se. Z čeho? Třeba z toho, že paní Berta již oběma rukama házela míčem, že se i paní Alenka nechala zlákat na cyklistickou soutěž a že pan Ludvík nám předvedl boxerské grify a část boxerského tréninku. Těm, co se umístili tradičně na prvních třech místech v hodech, jsme předali  krásné diplomy.

A co udělalo velkou radost nám organizátorům soutěžení? Třeba to, že jsme zaslechli pana Josefa, jak říká: „To budou naši překvapeni, že se jim pochlubím diplomem ze sportu!“. Nebo tím, že se sportování zúčastnili všichni ve skupině a že sportovali i nejstarší obyvatelky domova paní Lída a paní Božena.

Dny plné pohybu a sportu utekly rychle a k naší spokojenosti. Hned následující den nás čeká den s domácími mazlíčky, ale o tom až příště.

 

 Další článek