SeneCura SeniorCentrum Šanov

Májová srdce SeniorCentra Šanov

O tom, že práce v domově pro seniory je kromě profesní stránky hodně o srdci, se všeobecně ví. A že to platí více pro naše SeniorCentru v Šanově, nemusí být na první pohled zřejmé. Ono to začalo již před několika lety, kdy aktivizační kolegyně Miluška přišla s nápadem ušít z kousků látek největší srdce minimálně v ČR. A tak kromě jiných ocenění jako je „Vážka“ a to od Asociace poskytovatelů služeb v sociální sféře jsme také od té doby oficiálně Domov s největším srdcem. Že to zní skvěle?

Na tuto tradici navázala v těchto dnech kolegyně Dáša, která připravila a realizovala krásnou aktivitu s názvem „májová srdce“. Nešlo jen o cvičení jemné motoriky prostřednictvím výroby těchto srdcí, ale také o májové povídání. Tedy o reminiscenci. Kolegyně se ptala klientů, kdy se poprvé zamilovali, kdy padla pověstná první pusa, ke komu cítili největší lásku, a co pro ně toto slovo znamená. Toto téma bylo tak krásné a silné, že se k němu budeme velmi rádi vracet.

Celým tématem se linula nit myšlenek o lásce, o tom, že vztahy dříve byly více o trpělivosti, o nacházení společného slova, o společné práci a o rodině. Téma srdce je také krásně spojeno s anketou, která právě v SeniorCentru probíhá a které bude v červnu na všech budovách ve formě autorské výstavy. Ono totiž ta „starší“ generace ještě vůbec nepatří do starého železa. Má co říct k dnešnímu životu a má co předat té naší a ještě mladší generaci. A je o co se podělit. Děkujeme.

 Další článek