SeneCura SeniorCentrum Šanov

Zahradní slavnost SeniorCentra Šanov

Zahradní slavnost je akce společná pro všechny domovy SeneCura. My „Šanovští“ zažíváme tak nějak majetnicky, emočně, chceme se totiž ukázat všem milým a váženým návštěvníkům, rodinným příslušníkům našich klientů.

Každý rok má navíc tato akce jiný námět, jinou tvář. To, co je každý rok stejné, je vysoká a luxusní prezentace naší kuchyně pod vedením vedoucí stravování paní Jany Běťákové Gazdové, to, co se mění, jsou kulisy a doprovodný program. Vloni, pokud si vzpomínáte, to byly slavnosti vína a letos vskutku velkolepá folklorní slavnost. Ano, krojovaná, s cimbálkou, s tanci a také s originálním vystoupením ve stylu povídky Zdeňka Galušky.

Už od rána skupina děvčat, jinak sester a pečovatelek našeho SeniorCentra zvala pod vedením vrchní sestry paní Dany Valachovičové všechny klienty na odpolední slávu za doprovodu harmoniky. Pohled na jindy oblečené dámy v pracovní uniformě, nyní v kroji, byl velmi silný, vyvolávající mnohdy i vzpomínku našich klientek.

Odpoledne už vítal všechny hosty osobně ředitel našeho SeniorCentra Šanov pan Ing. Michal Veleba, který se poté ujal také slavnostního zahájení dne. Cimbálová muzika s tanečními páry zahájila volnou zábavu spojenou s cateringem. Snad nekončícím, protože úžasných pochutin bylo skutečně mnoho. Vystoupení aktivizační party bylo uprostřed programu tou částí, jež návštěvníky rozesmála, pobavila i přivedla k zamyšlení.

Celé odpoledne bylo vidět také vedení našeho zařízení, jak se věnují jednotlivým návštěvníkům, ostatní se ujali obsluhy a nebýt přicházející bouřky, program by pokračoval dlouho do večera.

Zahradní slavnost vždy ukáže, jak silný a pevný a troufám si říct i kvalitní je kolektiv zaměstnanců domova. Pevně věříme, že to lze vnímat i v každodenní péči o naše klienty a při jakémkoli kontaktu s jejich rodinami.

Těšíme se na brzkou shledanou, například při další akci „Večeře při svíčkách“.

 Další článek