SeneCura SeniorCentrum Šanov

Italské dny v SeniorCentru Šanov

Již předchozí týden naznačoval svou italskou ochutnávkou, které téma bude v následujících dnech dominantní. Úžasné italské menu, z kterého představíme například krémové italské rizoto s parmezánem, jahodovou zmrzlinu se sorbetem, polévku minestrone a další nabízelo povídání o této nádherné zemi, a také překvapivě dojemné letní kino s italským filmem Horalka se Sofií Loren v hlavní roli. Zdá se, že tento „letňák“ nebyl poslední.

No a muzicírování? To proběhlo ve stejném horkém jihoevropském duchu . Slavná italská píseň „O sole mio“ v moravském podání a další známé melodie rozezněly zahradu našeho SeniorCentra v Šanově.

Že je to málo? Máte pravdu. K italskému menu patří i italské víno. I to jsme hojně ochutnávali. Samotnou ochutnávku vedl báječně ředitel našeho SeniorCentra pan Ing. Michal Veleba a to na červené budově a na žluté se připojila s ochutnávkou vína vrchní sestra našeho domova paní Dana Valachovičová.

S klienty jsme se učili také pár základních italských slovíček, představení se a kdyby k nám tento týden zavítali italští kolegové, překvapila by je určitě paní Milada s větou :“Io sono Milada, e tu? Benvenuto da noi.“

Rádi dodáváme, že italská témata doprovázely tradiční programy, cvičení, rehabilitace, kadeřnice i masérka, jež pečují o naše klienty. A pro ty, kteří mají rádi aktivní pohyb, máme u nás v Šanově třeba reflexologický chodník.

 Další článek