SeneCura SeniorCentrum Šanov

Sportovní den v SeniorCentru Šanov

K létu patří pohyb v přírodě a na čerstvém vzduchu, to platí i pro naše klienty v SeniorCentru Šanov. Nevyužít krásnou zahradu a pergolu by byl tedy v tak krásné dny hřích.

Po rozcvičce a cvičení s padákem jsme si povídali v rámci reminiscence o olympiádě v Tokiu a hned následovaly naše vlastní „šanovské disciplíny“. Tedy hod těžkým břemenem, hod do dálky, hod na přesnost a skupinové zábavné cvičení spojené s paměťovými prvky. No a zpívání u nás nesmí nikdy chybět a potlesk, ten byl hned trojí! Jednak vítězům jednotlivých disciplín, všem aktivním sportovcům za účast a na dálku našim olympionikům.

Pánové ze žluté budovy se sešli ke kuželkovému klání tak, jak byli celý život zvyklí, jen cílem byla zábava, nikoli vítězství. Jen to pivíčko scházelo, dle mínění pana Ivoše. Bude, určitě bude, jen ve středu na pánském klubu a k tomu překvapení.

Je dobrou tradicí, že na závěr klání se předávají diplomy a malé sladkosti. Však někteří obyvatelé našeho Domova mají své osobní prostory vyzdobené již několika diplomy a medailemi. Při individuálních návštěvách u nich doma se krásně vzpomíná. Pamatujete paní Boženko, jak jste minule v přetahování lanem zvítězila a ještě jste na závěr vyprávěla vtipy? Snad nebude vadit, že na závěr poznamenáme, že u nás je opravdu na co vzpomínat.

Tento týden nás ještě čeká ještě kvíz, letní kino, návštěva kavárny, zpívání u klavíru a canisterapie.

 Další článek