SeneCura SeniorCentrum Šanov

Mimořádné narozeniny v SeniorCentru Šanov

Občas se v tisku dočteme o vzácném životním jubileu.  My v SeneCura SeniorCentru Šanov také vzpomínáme, to vše v rámci reminiscence na rozhlasový pořad, kde se přálo oslavencům s názvem „Hrajeme na přání“.

Naše úžasná klientka paní Ludmila oslavila v plném fyzickém i mentálním zdraví 101 let. Každý den ji potkáváme na chodbách našeho SeniorCentra, jak si pobrukuje, dokonce si ráda občas dopřeje svoji cigaretku, vždy veselá a pohodová. Když se jí zeptáte na recept na dlouhověkost, zastaví se, rozesměje a odpoví: „No, já jsem celý život sportovala, ale ne na výkon, spíše vždy pro radost. Hlavně to chce mít přátele, nebrat nic vážně a vůbec…“ A s dalším úsměvem odchází posedět si na sluníčko, na své oblíbené místo.

V pátek 3. 9. jsme paní Lídu překvapili velkou oslavou, dortem, kyticí a mnoha osobními přáními do dalších let ve zdraví a spokojenosti. Oslavy se zúčastnili a osobně popřáli ředitel Domova pan Ing. Michal Veleba, paní vrchní Dana Valachovičová a vedoucí sociální pracovnice paní Bc. Jana Tesařová.

Oslava trvala déle, než je obvyklé a krásný pocit, že u nás v SeniorCentru Šanov jsou naši klienti skutečně jako doma, přetrvává do dnešního dne. Usměvavá tvář paní Ludmily je toho důkazem. Přejeme jí ještě jednou hodně zdraví, štěstí, spokojenosti a životního optimismu do dalších dní, měsíců a let.

 Další článek