SeneCura SeniorCentrum Šanov

Den hudby v SeniorCentru Šanov

Včerejší den byl v SeniorCentru Šanov tematicky zaměřen na hudbu, a to doslova ve všech podobách. My „šanovští“ máme štěstí v tom, že v našem týmu pracuje i muzikoterapeutka Ing. Dagmar Entlerová, tedy Dáša. S ní jsme probírali, co vše můžeme v tomto dni udělat pro radost a zdraví našich klientů, a to prostřednictvím tónů. Ráno začalo povídáním o hudebních nástrojích, ukázkami, jak daný nástroj zní. Poté jsme se rozezpívali. Paní Marie a paní Anna si vzpomněli na léta v pěveckém sboru. Takto začínala každá jejich zkouška.

Rozdali jsme si nástroje a začalo muzicírování, samozřejmě na lidovou notu. Na červené budově se klientům dokonce povedl i kánon.

Muzicírování jsme podpořili popíjením skleničky burčáku, neboť konzumace tohoto nápoje je nedílnou součástí ranně podzimních dnů na jižní Moravě. Poděkování patří panu řediteli Ing. Michalovi Velebovi za skvělý výběr tohoto léčivého nápoje.

Na závěr tohoto báječného dne jsme si pouštěli ukázky české klasické hudby, místnostmi zazněla hudba Antonína Dvořáka  a Bedřicha Smetany. Je to prostě tak, jak máme v našem motu společnosti SeneCura napsáno: „život pokračuje s námi.“

 Další článek