SeneCura SeniorCentrum Šanov

Výlet klientů SeniorCentra Šanov do pražírny kávy Johnny Coffee

Vánoce a období adventu je plné tradic, pečení cukroví a příprav. To neznamená, že si my, klienti SeniorCentra Šanov, nemůžeme vyjet na plánovaný poznávací výlet s ochutnávkou. To vše pod hlavičkou projektu „Ježíškova vnoučata“. Cesta nás zavedla do krásného městečka Moravský Krumlov, konkrétně do pražírny kávy s poetickým názvem Johnny Coffee.

Stará rekonstruovaná budova, kde nás přivítal ředitel našeho domova pan Ing. Michal Veleba, na nás dýchala přátelskou atmosférou.  Vstoupili jsme do světa vůní a dálek. Výklad byl laskavý, podrobný a nakonec jsme měli pocit, že máme dostatek informací k otevření vlastní malé pražírny kávy přímo v Šanově.

„Pražič“ pan Honza, jehož silueta zdobí každý sáček jím vypražené kávy, nám předvedl kompletní pražení kávy od nasypání syrové kávy do pražícího stroje po finální expedici. Byli jsme svědky tzv. tmavého pražení kávy z dalekého Hondurasu.

Luxusní káva a zákusek s přátelským povídáním u krbových kamen, vzpomínáním na kávy a přátelská setkání v našich životech na závěr podtrhla báječně strávené dopoledne. Těšíme se na další výlety, návštěvy a setkání.

Děkujeme moc za skvělý nápad pražírně Johnny Coffee a přejeme jim spoustu spokojených klientů z jejich provoněné pražírny.

 Další článek