SeneCura SeniorCentrum Šanov

Tradiční kvíz v SeniorCentru Šanov

Náš velmi oblíbený a tradiční „šanovský“ kvíz, jehož vítěz, tedy obyvatelé vítězné budovy vždy obdrží k odpolední kávě dort, dostal v poslední době nový kabát. Rádi spojujeme téma tohoto soutěžení s tématem naší týdenní kuchyně. Tedy, abyste věděli, týdenní zahraniční kuchyně. To je nyní v domovech SeneCura poměrně nedávná novinka, která si hned získala u klientů oblibu.

Toto klání neslo název „Česká a ruská kuchyně“, otázky padaly jak z českých, tak ruských receptů a názvosloví. Tak například, jak se jmenuje tradiční ruská rybí polévka a také jak se řekne rusky hlad a žízeň. Ke kvízu jsme přizvali na červené budově úžasnou kolegyni Val z Ukrajiny a dozvěděli jsme se mnoho informací o ruské a ukrajinské kuchyni. Třeba, a my v to věříme, si na jaře připravíme pod jejím vedením pravý kvas ze šťávy břízy a ostatních ingrediencí. Prý omlazuje. Moc se – jak zaměstnanci, tak klienti – těšíme.

Tento týden nás ještě čeká kromě tradičního programu například canisterapie, návštěva kadeřnického salonu a v dalším týdnu Mše svatá. U nás v Šanově nuda nebývá.

 Další článek