SeneCura SeniorCentrum Šanov

SeniorCentrum Šanov: Křeslo pro hosta s překvapením

Jednou z oblíbených pravidelných aktivit u nás v SeniorCentru Šanov je takzvané „Křeslo pro hosta“. Není jen tak ledajaké. Seděli v něm ministři, dva premiéři, slavní herci i sportovci. Poslední setkání bylo velmi výjimečné a překvapivé. Do křesla pro hosta tentokráte usedl pan ředitel našeho domova pan Ing. Michal Veleba. Nová krásná jídelna (či společenský sál) přivítala velké množství klientů, zvědavých, jak se nám pan ředitel představí.

Aktivizační tým měl vše připravené, kolega Petr pokládal otázky, jako skoro vždy. Jaké bylo milé překvapení, když pan ředitel s sebou přinesl krabici a v ní překvapení v podobě zvláštních artefaktů. Prostřednictvím těchto předmětů jsme se dozvěděli, že muž, jenž je v čele našeho SeniorCentra, je sběratelem mincí, které sám nachází, a dalších předmětů jako například pazourku a kamenných nástrojů z doby neolitu či paleolitu. Dále že poslouchá rockovou hudbu, věnuje se ve volném čase vinohradu a v poslední době studiu a literatuře, která pomáhá pochopit jednání člověka.

A co říct na závěr? Krásný společně strávený čas nás přesvědčil či utvrdil v přesvědčení, že v čele místa, které klienti nazývají domovem stojí báječný a pohodový člověk. Dveře jeho kanceláře jsou stále otevřeny.

 Další článek