SeneCura SeniorCentrum Šanov

Zimní tvoření v SeniorCentru Šanov

Ve čtvrtek jsme se v SeniorCentru Šanov s klienty zaměřili na činnost velmi kreativní a tvůrčí. Byť byla zastřešena daným tématem, a to „symboly zimy“, především ve výtvarné podobě, přidali jsme také verbální vyjádření, představivost a fantazii.

První otázka dne byla: „Co jsou pro vás symboly zimy a jak byste je vyjádřily výtvarně“. Na červené a zelené budově si obyvatelé domova s aktivizačními kolegyněmi Aničkou a Miluškou vybrali zvláštní techniku, kterou nazvali „SOLANKA“. Výsledek předčil očekávání. Také o veselí nebylo nouzi, například paní Božena a Vladimíra se shodly, že největším symbolem zimy je GROG.

Na žluté budově dostali klienti zadání představit si pohádkovou vločku sněhu, mohla odpovídat momentální náladě, pocitu nebo představě. Zvolená technika byla nazvána „TRHANOU“. Každý dnes objevil svůj talent, vlohu ať již na povídání nebo tvorbu. Jsme za to rádi.

Tento týden nás ještě čeká Mše svatá v pátek a následující dny ochutnávka punče. I zima jako roční období je pro nás inspirací.

 Další článek