SeneCura SeniorCentrum Šanov

Povídání o gastronomii v SeniorCentru Šanov

Do pátečního pomyslného křesla pro hosta usedla vedoucí stravování našeho SeniorCentra Šanov paní Jana Gazdová a tématem tohoto povídání byla opravdu gastronomie. To proto, že je opravdu životním koníčkem a hlavní zálibou paní Jany, o které víme, že vaří srdcem. Její profese ji dovedla ke změně v osobním stravování a životě.

A co dělá paní Jana když nevaří? Má ráda aktivní pohyb, sportuje, věnuje se vnučce a čte. A víte jakou knihu by ráda dostala pod stromeček? Starožitnou kuchařku, alespoň jedno století, kde by se dočetla recepty babiček v krásné staročeštině. V dnešním povídání našla s klientkami našeho krásného domova společnou řeč v poctivém přístupu k práci a k životu, v tom, že se případným překážkám nevyhýbáme, ale řešíme je pokud možno s úsměvem.

Na závěr jsme si povídali o tom, co vše potřebuje hospodyňka v kuchyni, myšleno prostředky, nikoli potraviny. Zastavili jsme se u číslovky 63. Povídání o kuchařském umění jsme spojili s reminiscencí a cvičením paměti. Kolik kuchyňských předmětů máte doma vy, čtenáři?

 Další článek