SeneCura SeniorCentrum Šanov

Norská stopa v SeniorCentru Šanov

Po několika letech se v našem SeniorCentru Šanov uskutečnila tradiční školní stáž norských studentek. Přinesla vzájemnou výměnu informací, vzájemné seznámení a spolupráci. Společně jsme tvořili, malovali a vyráběli symboly jara, povídali o životě u nás a v Norsku, zpívali a užívali si prostoru naší překrásné zahrady.

Co nás nejvíce překvapilo a hlavně potěšilo, že samy norské studentky se vyjádřily, že u nás je v našem šanovském domově veseleji a panuje velká pohoda. A úplně nejlépe se vyjadřovaly o aktivizačních programech, o těch mluvily jako „The best“.

A nejkrásnější zážitek? Naše klientka paní Marie a norská studentka Elisabeth si téměř hodinu společně povídali. Ano, čtete správně. Paní Marie nehovoří anglicky ani norsky a Elisabeth zase nemluví česky. A jak komunikace probíhala? Paní Marie ukázala na sebe a řekla : „Já jsem Marie, a ty?“ Elisabeth se usmála a řekla: „I am Elisabeth.“ Pak se dostaly dámy k tomu, odkud jsou, co mají rády, kolik jim je let a mnoho dalšího. Ostatní kolem sledovali a společně se usmívali. Inu, kdo chce, domluví se.

Vítáme naše hosty s otevřenou náručí a srdcem.

 Další článek