SeneCura SeniorCentrum Šanov

Návštěva dětí z MŠ Šanov

Tento týden jsme se v SeniorCentru Šanov věnovali krásnému tématu: DĚTSTVÍ. Nejen vzpomínání na dětství v rámci dramaterapie, příběhy, které naši klienti zažili, když byli malými škvrňaty, ale i povídání na téma oblíbené hračky nebo společné hry, které se dříve hrávaly a na které se dnes již zapomnělo.

V úterý 31. 5. naše klienty navštívily děti z MŠ Šanov se svými dvěma učitelkami paní Tišlerovou a Růžičkovou. Děti si za podpory učitelek připravily pěkný program, který byl protkaný společnými tanečky, doplněný o říkanky, básničky a samozřejmě plný dětských písniček. Mnoho písniček jsme si zazpívali společně.

Po skončení programu jsme ještě zdaleka nekončili. Společný workshop, výtvarné tvoření, povídání mezi dětmi a seniory… Vidět v očích našich klientů dětské nadšení nad společnou prací byl zážitek sám o sobě. Aktivizační pracovnice Anička a Miluška připravily všechny potřebné pomůcky, pobídly děti ke společné práci a na jejich výsledné práce se můžete podívat v příloze na fotografiích.

Na závěr jsme dětem i učitelkám poděkovali za jejich návštěvu a předali dobrůtky pro děti. Už nyní se budeme těšit na příště, zda-li to bude společné sportovní odpoledne, práce s keramickou hlínou či zahradničení, to už si necháme jako překvapení.

Výkresy, které společně tvořili děti i klienti, si lze prohlédnout v našem SeniorCentru na červené budově v přízemí. Pro zájemce výstavy máme dveře vždy otevřené.

 

 Další článek