SeneCura SeniorCentrum Šanov

Zahradní slavnost v SeniorCentru Šanov

Ve čtvrtek 23. června 2022 proběhla v SeniorCentru Šanov každoroční Zahradní slavnost, na kterou tradičně zveme naše klienty, jejich rodinné příslušníky, naše zaměstnance, dobrovolníky a další hosty, kterým nabízíme možnost se pobavit.

Realizační štáb, který každoročně zasedá a plánuje Zahradní slavnost pod vedením asistentky ředitele paní Bohdany Šibalové, zasedal již více než měsíc před samotnou akcí. Aby totiž proběhla Zahradní slavnost tak, jak má, je potřeba vše důkladně naplánovat a zorganizovat, tak abychom měli téma akce, věděli, kolik přijde osob, ty pak dobře usadili a postarali se o program včetně výtečného jídla a pití.

Den předem jsme nahrubo připravili vše potřebné – od stanů přes lavice, stoly a výzdobu. V den „D“ již od rána začaly detailní přípravy tak, abychom mohli ve 14:30 celou akci zahájit.

Účast hostů byla tradičně hojná (odhadem kolem tří set), u hlavního vchodu každý návštěvník obdržel malý upomínkový předmět a na zahradě ho čekalo hlavní podium. Tématem letošní Zahradní slavnosti byl COUNTRY STYL. O kvalitní hudbu se postarala skvělá country skupina COUNTRIO. Po zahájení, kterého se ujal ředitel Senecura SeniorCentra Šanov Michal Veleba, pokračovala v moderování aktivizační pracovnice Sabina Sedláčková.

V programu jsme mohli vidět přehlídku dobových kostýmů v podání týmu vrchní sestry, dále ukázku práce s bičem od kovbojského mistra „Cobry“, zařadili jsme i povídání s klienty, kteří líčili svoje dojmy z našeho SeniorCentra, a byli tak zdárným příkladem pro všechny, pro které je věk pouhým číslem. O přípravu občerstvení se staral tým kuchařek a kuchaře pod vedením šéfkuchařky Jany Gazdové, víno jsme zvolili z místní Šanovsko-Hrušovanské provenience.

Mezi hosty jsme tentokrát mohli uvítat ředitele Senecura SeniorCenter z Brna, Humpolce, Plzně a Terezína. Hlavního manažera stravování Senecura Česká republika pana Tomáše Pondělíčka, dále pak paní ředitelku Emina zámku, paní ředitelku Domova sociálních služeb U lesíka ve Znojmě a pana vedoucího sociálního odboru města Znojma. Velmi nás svojí návštěvou potěšil i pan starosta obce Šanov a později i pan starosta obce Hrabětice.

Počasí nám všem přálo, bylo velmi teplo, takže se dalo využít i vnitřních prostor. Všichni návštěvníci si mohli projít nově vybudované prostory spojovacích chodeb a novou jídelnu. Mezi všechny později zavítal i pan Ing. Karel Sekula, který rekonstrukci našeho SeniorCentra se svojí stavební firmou realizoval.

Podle zpětných vazeb od našich klientů a rodin hodnotíme letošní akci jako velmi vydařenou a těšíme se společně na další ročník. Děkujeme všem zaměstnancům, dobrovolníkům a dalším lidem, kteří nám pomohli!

 Další článek