SeneCura SeniorCentrum Šanov

Burčákový den v SeniorCentru Šanov

To by bylo, aby na jihu Moravy v Šanově nebyl každoročně na podzim den D. Na tento den se těšili více muži, naši klienti, než ženy. Ano, šlo o den ochutnávky burčáku, lahodného a zdravého nápoje z vylisované hroznové šťávy, již částečně zkvašeného.

Najednou se z každého ochutnávajícího stává vinař, odborník. Vzduchem létají hodnocení a názory. „Tento je velmi dobrý!“ říká pan Miloslav, pan Ivoš zase odpovídá: “Hlavně, aby ho bylo hodně.“ Paní Marie se přidává: “Celý život jsme doma dělali víno, rozumím tomu nejméně stejně jako tady pánové!“ a dodává : „Tento je výborný.“

Místo sporu následují písničky a humorné historky, navštěvujeme také klienty na pokoji, aby měli možnost se podílet na téhle „vinařské léčbě“. K burčáku jsme nabízeli také krásné bíle a červené hrozny a také trochu teorie pro ty, co mají rádi holá fakta.

Nakonec jsme se shodli, že jednou pít burčák je málo. My zaměstnanci nemáme strach o to, že by návštěvy a rodiny našich klientů nepřispěli v následujících dnech na pokračování tohoto báječného dne.

 Další článek