SeneCura SeniorCentrum Šanov

Slavnostní otevírání zahrady v SeniorCentru Šanov

Z pracovní skupiny zaměstnanců SeniorCentra  v Šanově vznikl nápad zavést na domově nějakou novou tradici. Vzniklo tedy Otevírání zahrady Domova, které budeme  realizovat každý poslední dubnový pátek v roce a zároveň podzimní zavírání zahrady, jehož termín teprve ladíme.

Tak jako každá tradice má svůj příběh, stejně tak dnešní otevírání zahrady Domova mělo svoji pointu. Klienti se sešli ráno o půl 9 v prostorách recepce, kde byl vyjmut zlatý klíč k otevření zahrady. Průvod klientů a zaměstnanců prošel ulicí Viniční až k postranní brance, kde čekal „klíčník“ v podobě pana správce. Nejstarší klientka Domova (102 let!) dostala privilegium zlatým klíčem odemknout zahradní  branku. Klíč byl následně slavnostně zavěšen na vrbu vedle jezírka a odtud bude opět sejmut při zamykání zahrady.

Dav se dále posunul k hlavní venkovní pergole, kde probíhalo sázení do truhlíků, opékání špekáčků na ohni a pánové klienti se mohli projet na zahradním sekacím traktoru a posekat si kus zahrady. Celá akce se povedla a těšíme se na další zahradní aktivity. Velký dík všem, co přiložili ruce k dílu a pomohli!

 Další článek