SeneCura SeniorCentrum Šanov

Vyhlídková jízda vláčkem s klienty SeniorCentra Šanov

Ve čtvrtek 3. 8. 2023 brzy ráno se klienti šanovského SeniorCentra společně s doprovodem zaměstnanců vydali na výlet do města Znojma. Celá akce byla předem naplánována do posledního detailu a ráno jsme pouze čekali na to, zda nám bude přát počasí. To nakonec přálo a velkým přeháňkám se skupina vyhnula.

Výlet začal přistavením autobusu firmou Vrábel Dolní Dunajovice s velmi vstřícným a šikovným panem řidičem. Celý autobus pak směřoval do Znojma k Louckému klášteru, kde již na skupinu čekal turistický vláček. Cesta vláčkem trvala více než hodinu a vedla přes kostel Sv. Mikuláše, náměstí, Znojemský pivovar, okolo divadla, malebnými uličkami města Znojma a byla zakončena opět u Louckého kláštera.

Dále cesty výletníků směřovaly do kavárny Delikana, kde se všichni občerstvili dobrým chlebíčkem či zákuskem. Dále se skupina rozeběhla po blízkých obchodech a pro některé klienty to byl po letech velký zážitek. Odtud se skupina opět vydala zpět k SeniorCentru do Šanova, kde je čekal pan kuchař s chutným obědem.

Celou akci hodnotíme společně s klienty jako velmi povedenou a těšíme se na další pokračování.

Předchozí článekDalší článek